Hogwarts BG Потопете се в света на магията с помощта на Hogwarts BG. |
|
| "При Оливандър" | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Никол Грифин Дирекдтор, Учител по ЗСЧИ, Ръководител на Рейвънклоу
Брой мнения : 89 Join date : 14.12.2009 Age : 29 Местожителство : София
| Заглавие: "При Оливандър" Чет Яну 28, 2010 5:01 pm | |
| Добре дошли при Оливандър! Тук ще намерите пръчката, която ви подхожда най - много.
Косъм от вийла, палисандрово дърво, 25см, неогъваема, добра за природни магии – 20 галеона:
Косъм от опашката на върколак, череша, 26см, добра за ефирни магии – 25 галеона
Косъм от сибирски дракон, черница, добра за напарателни магии – 30 галеона
Махагон, 28см, еластична, перфектна за трансфигурация, косъм от еднорог - 20 галеона:
Перо от феникс, бодлива зеленика, 35см, много добра за черни магии – 25 галеона:
Можете и сами да изберете свойствата на вашата пръчка и ние ще ви я направим(цената е 30 галеона):
А. Колко сантиметра искате да е вашата пръчка?
1. 17, 7
2. 21
3. 22, 5
4. 23, 5
5. 25, 5
6. 27, 5
7. 30, 5
8. 34
9. 40
Б. Изберете подвижност на вашата пръчка?
1. неогъваема
2. много еластична
3. еластична
4. пластична
5. извита
6. гъвкава
В. От какво желаете да е направена вашата пръчка?
1. палисандрово дърво
2. ясен
3. габрово дърво
4. джел
5. върба
6. махагон
7. тис
8. дъб
9. абанос
10. явор
11. бук
Г. С каква сърцевина искате да е вашата пръчка?
1. косъм от вийла
2. косъм от еднорог
3. перо от феникс
4. сърцеструна от дракон
| |
| | | Кейтлийн Ситън Ученик в 1-ви курс, Рейвънклоу, Префект
Брой мнения : 25 Join date : 14.12.2009
| Заглавие: Re: "При Оливандър" Чет Яну 28, 2010 5:17 pm | |
| Кейтлийн влезе в магазинчето. Оливандър веднага дотича при нея. - Здравейте, млада госпожице! Ще си изберете готова пръчка или ще поръчате? - запита я той. - Искам да поръчам! - заяви тя. - Добре, да видим... Колко искате да бъде дълга? - Ами не знам... някъде към двадесет и пет сантиметра. - А какво ще кажете за двадесет и пет цяло и пет сантиметра? - Става - отвърна Кейт с безразличие. - Неогъваема ли да бъде? - попита Оливандър. - Да, предпочитам. - А от какво дърво? - Чакайте да си помисля. Ами... абанос! - Интересно, интересно... - смъмри под носа си продавачът на пръчки. - Извинете, какво казахте? - попита го Кейтлийн. - А, нищо, нищо. С каква сърцевина да бъде пръчката? - бързо смени темата той. - Косъм от вийла, моля! - довърши Кейт. - Това прави... Тридесет галеона! - Заповядайте! - каза Кейтлийн и си взе пръчката. Тя излезе от магазинчето и се насочи към Гринготс.
| |
| | | Катлин Фосет Мъгъл
Брой мнения : 8 Join date : 17.04.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: "При Оливандър" Съб Апр 17, 2010 9:01 pm | |
| Влязох в магазина.Оливандър подреждаше пръчките когато чу звънчето на вратата. -Добър ден,госпожице....-каза оливандър гледайки ме така все едно съм разярен върколак кото ще го нападне. -Добър ден!-отвърнах така все едно не съм забелязала нищо. -Каква пръчка искате:готова или по поръчка? -Ще пробвам с готова. Леко се осмихна и отиде да вземе една от прилежно пдредените кутий. -Косъм от вийла,палисандрово дърво, 25см, неогъваема, добра за природни магии.... сматам че ще ти подхожда.....замахни с нея. Замахнах с нея.....един рафт прилежно повредени пръчки падна..... -Няма нищо госпожице!Такива неща се случват непрекъсното. Изтича нанякъде и донесе друга... -Може би сърдечна нишка от змей?-погледна ме с надежда и подаде една лъсната пръчка. Още едно замахване.....една големичка везна са напука и счупи. -Хм......интересно,интересно........може би?Извинете ме.-промърмори той и изхвърча нанякъде. Чаках пет минути и той се появи. -Парче от зъба на базилиск,плашеща върба, точно 30 сантиметра неогъваема... Докоснах я...тя заискря... -Изглежда тази ви приляга!Струва 25 галеона и 3 сикли! Подадох парите и излизайки казах "Довиждане".Оставаше да си взема метла,неща за отвари и учебниците.... | |
| | | ema_watson99 Мъгъл
Брой мнения : 2 Join date : 25.09.2010
| Заглавие: Re: "При Оливандър" Съб Сеп 25, 2010 3:05 pm | |
| Разхождах се по Диагон - Али когато се сетих че нямам пръчка . Попитах един минувач : - Извинете ! Но от каде мога да си закупя пръчка . - Човекът ме погледна очудено и каза: - При Оливандър разбирасе , ето там в дясно . - каза той и продължи по пътя си . Тагнах на надолу и после в ясно и го намерих едно малко магазинче скатоно до един ъгъл . Влязох и не видях никой извиках : - Ехо има ли някой тук . Точно тогава пред мен се появи човек качен на подвижна стълба. Той ме попита : - ОО млада госпожице ще поръчвате ли пръчка или ще си изберете от готовите ? - Ами мисля да си избер. - Тогава Оливандър изчезна някъде из редиците пръчки . Варна след няколко минути с едни стар , скъсън кашон в ръка . Отвориго и изкара няколко черни кутийки , тогава една кутийка падна на земята и се отвори аз я загледх а продавачат каза: - Перо от феникс, бодлива зеленика, 35см, много добра за черни магии – 25 галеона - Аз хванах пръчката и изведнъй сърцети ми забумтя косата ми полетя ръцете ми трепереха . - Туко що пръчкат ви , ви избра сега тя ще се подчинява само и единатвено на вас , това е вашата пръчка - каза Оливандър Аз платих на човека и излязох от магазина с новатас си пръчка | |
| | | Тодор Мъгъл
Брой мнения : 3 Join date : 16.05.2011 Age : 30 Местожителство : Англия
| Заглавие: Re: "При Оливандър" Вто Май 17, 2011 1:04 am | |
| Разхождахме се с Харгит и аз още не стъпал на земята бях пратен от Хагрит при Оливандър влязах в магазина извиках няколко пъти- Ехоо,ехооо- и от коридорите на магазина на подвижна стълба се появи и той и каза. - А господин Потър очаквах да ви вида,сякаш беше вчера когато майкави и бащави си копуваха 1-вите пръчки, заповядайте Потър.- подадеми тои една пръчка, но определено не беше за мене, 2ра пръчка ми даде но беше категоричен Оливандър че не е и тази пръчка за мене... но 3тата пръчка като я хванах почуствах нещо странно,разбрах че съм оцелил пръчката но пръчката ми си има двойник... а близнака му е на този на които не трябва да се назовава | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: "При Оливандър" | |
| |
| | | | "При Оливандър" | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|